«Έφυγε» από τη ζωή ο Απεραθίτης καρδιολόγος Νίκος Πρωτονοτάριος

Πενθεί η Νάξος και η επιστήμη. Έχασαν μια ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα…

"Έφυγε" το πρωί της Πέμπτης 25/9/2014 σε ηλικία 58 ετών από την επάρατο νόσο ο σπουδαίος καρδιολόγος - ερευνητής-ο άνθρωπος , Νίκος Πρωτονοτάριος, που νοσηλευόταν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες σε νοσοκομείο της Αθήνας...

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Απείρανθο Νάξου την Παρασκευή 26/9/2014 στις 3:00 το μεσημέρι.

Ο Νίκος Πρωτονοτάριος,είχε βραβευτεί πρόσφατα, με τη σύζυγό του Ανταλένα Τσατσοπούλου, για
τη συμβολή τους στην καρδιολογία και ειδικότερα στην κατανόηση της Aρρυθμιογόνου Mυοκαρδιοπάθειας, κατά τη διάρκεια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου.

Ο Νίκος Πρωτονοτάριος πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες και στην πολυαγαπημένη του πατρίδα τη Νάξο στην οποία επέστρεψε πριν από πολλά χρόνια παρέχοντας στους κατοίκους της τις πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις του.

Η Νάξος, αλλά και η επιστήμη, έχασαν ένα σπουδαίο άνθρωπο και επιστήμονα.

Τα λυπηρά σχόλια και τα συλλυπητήρια έχουν κατακλύσει κάθε δημοσίευση στο διαδίκτυο που αφορά το γεγονός του χαμού του γιατρού…

Επιθυμία οικογένειας Νίκου Πρωτονοτάριου
Αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας Νίκου Πρωτονοτάριου είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά αυτόματων απινιδωτών που χειρίζονται από πολίτες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε πολυσύχναστους Δημόσιους χώρους και σε αθλητικές εγκαταστάσεις για την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, ιδιαίτερα σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Ανταλένα Τσατσοπούλου
Αλέξανδρος Πρωτονοτάριος
Γιάννης Πρωτονοτάριος

Οι δωρεές μπορούν να κατατίθενται είτε στον Ιερό Ναό Παναγίας Απειράνθου, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό μετά από επικοινωνία με τη γραμματεία του Ιατρικού Κέντρου "Γιάννης Πρωτονοτάριος". Τηλ. 2285023234, 2285023576.

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Νίκου Πρωτονοτάριου

• Δήλωση Γιάννη Βλασερού για το Νίκο Πρωτονοτάριο

Η απώλεια ενός τέτοιου ανθρώπου όπως ο Νίκος Πρωτονοτάριος προκαλεί όχι μόνο πόνο αλλά δημιουργεί ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο επιστημονικό και κοινωνικό κενό.

Ο Νίκος Πρωτονοτάριος υπηρέτησε την Ιατρική έρευνα  και αντιμετώπισε την ανθρώπινη ασθένεια εξ επαφής, μακριά από τα Ιατρικά κέντρα στην αγαπημένη μας  Πατρίδα την Νάξο κατά τρόπο πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο.

Συνθρηνούμε για την απώλεια του Συμπατριώτη, Συναδέλφου και Καρδιολόγου και συλλυπούμεθα από καρδιάς την Οικογένεια του.

Ιωάννης Βλασερός

Γεν.Γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 • Συλλυπητήρια από τη «Νησιωτική Πολιτεία»

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος Νικολάου Πρωτονοτάριου, ενός εξαίρετου επιστήμονα, ερευνητή, ιατρού, Απεραθίτη, Νάξιου. Η ανιδιοτελής προσφορά του τόσο στον κόσμο της Νάξου όσο και σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα θα διατηρεί την μνήμη του ζωντανή και θα αποτελεί παράδειγμα ειδικά προς τους νέους επιστήμονες του νησιού μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ν. Πρωτονοτάριου.

Ο Νίκος Πρωτονοτάριος, εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας , επέλεξε να υπηρετήσει τον τόπο του. Το έκανε με αξιοσύνη, εντιμότητα και ήθος. Η απώλειά του είναι απώλεια την Νάξο και όλη την επιστημονική κοινότητα , μιας  και η προσφορά του και σε αυτό το πεδίο είναι αναγνωρισμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο .Το παράδειγμά του ας γίνει πολύτιμη παρακαταθήκη για την κοινωνία μας.

Αφιέρωμα του MEGA  στον Ν. Πρωτονοτάριο και την Ανταλένα Τσατσοπούλου.
Η εκπομπή του MEGA "Γκρίζες Ζώνες" είχε παρουσιάσει εκτενές αφιέρωμα στην έρευνα του Νίκου Πρωτονοτάριου και της Ανταλένας Τσατσοπούλου με αφορμή την παρουσίαση της έρευνάς τους για τη "Νόσο της Νάξου" (μυοκαρδιοπάθειες σε νέους κάτω των 35 και κυρίους αθλητές) στο 16ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα το 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου