Το ξωκκλήσι της Αγίας Άννας στη Ζακρίδα.

Φωτογραφίες -  Χάρτης  
Εορτάζει 25 Ιουλίου.

Θα ξανακουστεί στις 25 του Ιούλη 2013 η καμπάνα της Αγίας Άννας στη Ζακρίδα.
Πριν 25 χρόνια μετά από έναν δυνατό χειμώνα το ξωκκλήσι της  Αγίας Άννας στην Ζακρίδα τ
Απεράθου  βούλισε , καταστράφηκε. Μετά από προτροπή των ιδιοκτητών της (της Παπα(γ)ιανάς) στην αρχαιολογική υπηρεσία, η Αγία Άννα επισκευάστηκε και σήμερα λειτουργείται όταν  εορτάζει στις 25 Ιουλίου.
Η εκκλησία ανήκε στην οικογένεια της
Παπα(γ)ιαννάς που και αυτή με την σειρά της το έδωσε στην κόρη της την Βούλα του Μπουμπού.
Σήμερα επισκεύθηκα το ξωκκλήσι και βρήκα την Κατερίνα του Μπουμπού (αδελφή της Βούλας) να προετοιμάζει και να στολίζει την εκκλησία , για την εορτή της η οποία μας είπε και ότι γνώριζε για το ιστορικό της εκκλησίας και την ευχαριστούμε. Ας σημειωθεί ότι το καμπαναριό κτίσθηκε από το άξιο τεχνίτη της πέτρας Στέφανο Γιακουμή του Χρουσομιχάλη  και ετελείωσε πρόσφατα κατ εντολή της Κατερίνας (αδελφής της Βούλας) . Η καμπάνα είναι αγορασμένη  και μόνο στέκουν μικρολεπτομέρειες για να στηθεί και να ηχήσει ξανά χαρμόσυνα για την χάρη της, μετά από πολλά χρόνια. 

Διαβάστε ΕΔΩ και  δείτε φωτορεπορτάζ απ την εορτή της Αγ. Άννας στις 25 Ιούλη 2013.

Φωτογραφίες απ΄την εκκλησία και προετοιμασία για τον εορτασμό
Για να πάτε στην Αγία Άννα απ το χωριό της Απεράθου υπάρχουν   λεπτομερείς οδηγίες στον παρακάτω χάρτη τον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε στο gps , στο adroid  και στο iphone για να πάτε με τα πόδια. Η πεζοπορία είναι περίπου στα 15 λεπτά με βαθμό δυσκολίας τίποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου